Ingyenes Erőszakmentes kommunikáció (EMK) foglalkozások az Új Nemzedék Közösségi Térben

Fülöp Richárd ingyenes, négy alkalmas erőszakmentes kommunikáció foglalkozás-sorozatot indít 16-30 éveseknek az Új Nemzedék Budapest Közösségi Térben a következő időpontokkal:

Az EMK-t Dr. Marshall Rosenberg fejlesztette ki a hetvenes években. Célja szükségtelenné tenni az erőszakot, olyan megértő és együttérző kapcsolatokat kialakítani önmagunkkal és másokkal, ahol őszintén és szívből cselekszünk, és mindenki igényeit minél inkább kielégítő kreatív megoldások születnek. Tudatosítja a békés, építő kapcsolódást gátló gondolatokat és viselkedéseket, és alternatívákat kínál.

A foglalkozások célja az EMK szellemiségének bemutatása, közös felfedezése és átültetése a hétköznapok gyakorlatába. A csoportban végzett belső munkának terápiás hatása van.

ful-szaj-OFNR.jpg

Sziasztok!

Hogy mi az a mészkő, az első foglalkozáson kiderül. :)

Fülöp Richárdnak hívnak, tizenöt éve foglalkozom az EMK-val. Édesanyám tette elém A szavak ablakok vagy falak című könyvet, ami konkrét magyarázatot és megoldást is (!) adott a gyerekkoromtól fogva egyre erősödő gyanúmra, hogy "Valami nagyon nem stimmel azzal, ahogyan az emberek egymással beszélnek".

Jónai Éva Hava társ-tréneri csoportjaiba jártam, sok képzésen és intenzív nemzetközi tréningen vettem részt, gyakorlókörökbe járok, és több tucat foglalkozást és tréninget tartottam. Idén elkezdtem a nemzetközi EMK központ tréneri akkreditációs folyamatát.

Szeretném megosztani ezt a szerintem hasznos és mély módszert és szellemiségét, és a tanításban még több tapasztalatra szert tenni és igazán profi trénerré válni.

A kétórás foglalkozásokon kevés elméletet és sok gyakorlatot szeretnék, mert általános probléma a megvalósítás. A közös gyakorlás idővel lehetővé teszi, hogy "élesben" elkezdjünk másképpen meghallgatni és megnyilvánulni.

Az elméletet szemléltető eszközökkel és rajzokkal mutatom be, és páros és csoportos gyakorlatokon, szerepjátékokon keresztül alakítjuk készségekké. A foglalkozások 20% elméletet és akár 100% gyakorlatot tartalmaznak, mert az elmélet közben is lehet gyakorolni. :)

Ízelítőül íme néhány kérdés, téma, címszó:

Előzetes jelentkezést kérek szépen az fr@emk.hu email címre július 17 délig, mert 8-15 fő közötti létszámot szeretnék.

A foglalkozások egymásra épülnek, az elmélyülést és a hatékonyságot segíti, ha mindenki jelen van elejétől a végéig.

Az tetszene nekem a leginkább, ha legalább nyolcan eltökélnétek, hogy négyből négyszer ott lesztek, és megvédenétek az időpontokat minden más programtól.

A harmadik alkalomig nyitott a kör, tehát az utolsóra új ember ne jöjjön!

Ha lesz rá lehetőség, folytatjuk. Szeretném, mert ez a négyszer két óra csak villanásnyi, az előszoba küszöbe.